DESIGNGUIDE

På mattorna vi erbjuder finns 4 olika detaljgrader på trycket, beroende på mattans profil. Men detta gäller också andra leverantörers mattor bortsett från små variationer p.g.a tryckteknik och användande mattmaterial. Oberoende av vilken leverantör du väljer – ju fler tryckfärger erbjuds, desto bättre resultat.

Höjden på mattans lugg avgör hur skarpt tryckresultatet blir. När man stiger på en matta med lång lugg så viker sig luggen vilket resulterar i att tunna linjer försvinner in i luggen. Därför kräver en mattmodell med lång lugg ett enklare tryck och bredare linjer än en matta med kort lugg. Mattmodeller med kort lugg eller släta mattor kan därför tryckas med mer krävande/detaljerade tryck.

1. Mattor med slät lugg ”PHOTO” och BAR = Fotorealistiska färger
Dessa mattor är i första hand till för reklam samt ljuddämpning, inte att för att absorbera smuts eller fukt. De trycks i en 4-färgs plotter och däför är skärpan och färgskalan nästan obegränsad – ett poster tryck helt enkelt.

2. Mattor med låg/kort lugg HIGH-RES = Minst 1 tändstickas tjocklek på linjerna
Om du söker en matta med lagom smutsabsorbering och trycket är fullt av små, tändstickstjocka detaljer så välj High-Res. Denna högupplösta matta gör dej knappast besviken

3. Mattor med Medium lugg ”LOGO” = Minst 2 tändstickors tjocklek på linjerna
Denna matta är en riktig arbetshäst och suger i sig smuts och fukt effektivt. Som alla våra kvalitetsmattor är luggen färgad enda ner till mattans botten och trycket är högklassigt.

4. Mattor me hög/lång lugg ”MARATHON” = Minst 3 tändstickors tjocklek på linjerna
Kungen av korridormattor, lobbyns härskare. Hög/lång men mycket tät lugg (upp till 60% mer ludd) som drar i sig all fukt och fungerar som omatchad ljudabsorberare inomhus.

Chromo eller digitaltryck
Mattor med slät yta likt Photo & Bar trycks i en plotter som påminner om en bordsprinter med färg. Detta gör att bilderna är detaljerade och har också ett brett färgspektrum, CMYK fyrfärg.

Mattor som har högre/längre ludd trycks med Chromotryck. En förvald färgpalett med 65+ kulörer där luggen ”spraymålas” enda ner till roten. Detta gör att färgens hållbarhet räcker för mattans hela livslängd och att kulören är djup.

Färgalternativ
Slätluggade mattor trycks i full 4-färgstryck.

Vid chromotryck används 65+ st standardfärger. När du sänder oss din logo, mönster eller ett fotografi så gör vi ett förslag enligt standard färgpaletten (den närmaste grannfärgen) och sänder den till dig för godkännande. Om du behöver exakta spot-färger så går dessa att blanda för en tilläggsavgift.

Oj nej! Låter detta för invecklat? *
Ingen panik, sänd oss ditt material / önskemål så fixar vi ett tryckorginal och du behöver endast godkänna utkastet innan mattan går till produktion.

Tveka inte att kontakta oss på info@mainosmatto.com om du har frågor angående detta.

*Designar du själv så skickar vi dig ett avdrag för godkännande innan tryck, och detta är förstås en GRATIS tjänst. Vid designhjälp av tryckorginal eller grafisk formgivning faktureras 14,25 – 43,50€ (0% moms) och detta kommer vi överens om i förväg – såklart.

För proffs

• materialet är i CMYK läge
• färprofilen Euroscale Coated V2 eller motsvarande ISO
• grafiken är vektor eller en högupplöst bild som tål tryck utan att trycket blir grynigt

Oj nej, detta låter invecklat

Ingen panik, sänd oss ditt material/önskemål så fixar vi ett tryckorginal och du behöver endast godkänna utkastet innan mattan går till produktion.

Made In Europe